Knipsel_1.JPG

ZELFTAPPENDE KEGELSMEERNIPPELS


VERSCHILLENDE TOEPASSINGEN

Door onze zelftappende smeernippels (SFT / SFG)  te gebruiken, wordt vermeden dat de schroefdraad versneden wordt in de boorgaten.

smeernippel_2.JPG

TYPES

Om de veiligheid te garanderen en schaafwonden te voorkomen bedraagt de norm voor de oppervlaktehardheid minimaal 650 HV en dient de breedte van de zijschacht 105° te bedragen aan de schroefdraad. De zelftappende smeernippels  kunnen onderscheden worden van andere door de gele passivering. Op aanvraag kunnen de smeernippels in een ander oppervlaktekleur verkregen worden (bv. Blauw gepassiveerd = zilver )

BEVESTIGINGSINSTRUCTIES

De aangepaste hoek van de schroefdraad en de specifieke oppervlaktehardheid staan toe om de smeernippels in te slaan en in te schroeven zonder de schroefdraad vooraf te moeten versnijden. De schroefdraad van de smeernippel vormt dus zijn eigen tegendraad. De smeernippel kan later gemakkelijk uitgedraaid en vervangen worden door een standaard smeernippel. De exacte afmeting  van het gat hangt af van het materiaal en wordt bepaald bij de montagetesten. De samenstelling van het opgenomen materiaal staat vast. De standaardgrootte van 0.4-0.5 mm (0.02") lager dan de nominale breedte voor de diameter van het boorgat blijk heel vaak het meest  efficiënt.

smeernippel_3.JPG
GEBRUIKSINSTRUCTIES

Onze kegelkoppelingen zijn sterk aangeraden als adequaat mondstuk bij smering.

smeernippel_4.JPG
Contact
  • Tel 0032 (0)51 31 62 05
  • Fax 0032 (0)51 30 96 21
  • E-mail: info@pomac.be
    Merken