pdf_download.jpgMEERVOUDIGE ELEKTRO OLIEDRUPPELAAR MET.H 

 TYPE MET.H

Elektrisch bediende meervoudige oliedruppelaar voor olie en andere vloeistoffen. Elektromagneetventiel 'OPEN-TOE'-functie, verdeelbatterij (1-24 oliedruppelregelaars, precieze druppeldosering door regelspil - grote vulkom uit plexi of gewoon glas. Goede zichtbare controle van de druppeling.

Met de elektrische meervoudige oliedruppelaar MET.B kunnen via de gemonteerde verdeelbatterijen tot maximum 24 smeerpunten centraal van olie worden voorzien. Daarbij wordt voor elk afzonderlijk smeerpunt de hoeveelheid olie aan de gemon­teerde oliedruppelaars geregeld en langs buizen slangleidingen naar de afzonder­lijke smeerpunten geleid.

 De bediening van de 'OPEN-TOE'-functie gebeurt via de hoofdschakelaar van de machine waaraan de druppelaar gemonteerd is. In combinatie met onze interval-regelaars beschikt u over veel bedienings- en doseermogelijkheden.

De elektrische meervoudige oliedruppelaar MET.H komt in functie en werking overeen met de uitvoering MET.B Door een andere constructie van het elektromagneetventiel is dit type oliedruppelregelaar MET.H ook te gebruiken in omstandighe­den waar water, stof en vochtigheid kunnen inwerken.

 Leverbaar met perbunaan, hypalon, viton en teflon dichting.

Bescherming tegen sproei-, spuit- en straalwater.

Ook in explosie­bescherming (EX)SG4.

Bescherming volgens DIN 4 00 50 IP 65.

Andere elektrische spanningen op aanvraag.

 

image001.jpg

 

  

 

Art. nr.

A

B

C

Volume ml

Deksel

Electr. aansl.

MET.H 140

 

200

 

60

 

60

 

140

 

schroef

 

24V 50Hz, 24V DC, 48V 50Hz,

220V 50Hz, 220V 60Hz

MET.H 200

 

220

 

80

 

60

 

200

 

schroef

 

MET.H 500

 

255

 

100

 

80

 

500

 

tank

 

MET.H 1000

 

275

 

120

 

100

 

1000

 

tank

 

MET.H 2000

 

310

 

150

 

133

 

2000

 

tank

 

MET.H 3000

 

350

 

180

 

150

 

3000

 

tank

 

 


image010.jpg
image001.jpg


TYPE MET.H 140-3000 / 5000-9000 AL


pdf_download.jpg MONTAGE- EN GEBRUIKSAANWIJZIGING 

 

De meervoudige electro oliedruppelaar MET.H (grootte 140-3000) heeft een schroefdraad M16 x 1,5 met moer en sluitring. De bevestiging gebeurt door een boring met d = 17 mm. De uitvoering MET.H met aluminiumreservoir (grootte 5000AL/9000AL) worden aan de bestaande dekselboringen d = 8,5 mm gemonteerd. Het type MET.H is standaard met twee regelbare oliedruppelaars uitgerust. De smeerstoffen worden door leiding- of buiskoppelingen aan de binnenste schroefdraden G 1/8 van de druppelaars aangesloten.

 Opgepast: voor een probleemloze werking moeten de meervoudige electro oliedruppelaar verticaal en de reeks oliedruppelregelaars horizontaal gemonteerd worden. Voor de apparaten van de grootte 500 tot 3000 kunnen we als montagehulp het gebruik van de bevestigingsprofielen MWI 90 of MWI 120 aanbevelen.

ELECTRISCHE AANSLUITING

 

De meervoudige electro oliedruppelaar MET.H is voor de elektrische aansluiting met een tweepolige contactdoos (DIN 43650 / IEC 4400) uitgerust. Aan deze standaard gemonteerde contactdoos kunnen elektrische leidingen met een diameter d = 4,5 – 7,0 mm (PG9) aangesloten worden. De polen van de contactdoos zijn met (1) en (2) en de aarding met een symbool aangeduid.

 

Opgepast: de aansluiting van de elektrische bedrading gebeurt als volgt:                     1 = +                                                                                                                                                                                               2 = -

                                                                                                                             symbool = aarding

 Meerdradige flexibele kabeladers moeten aan de kant van de aansluiting vertind worden, of van speciale adereindhulzen worden voorzien. Gelieve erop te letten, dat de spanning zeker overeenstemt met die die op het typeschild staat aangegeven. Alle MET.H – oliedruppelaars voor AC-netspanning zijn voor 50Hz en 60Hz geschikt. Wanneer de contactdoos volgens voorschrift is gemonteerd, voldoet de electrische meervoudige oliedruppelaar MET.H aan de beschermingsklasse IP65. Op aanvraag zijn ook speciale, gecertificeerde uitvoeringen zoals bv. ExSG4 en CSA / UL te verkrijgen. De aansluiting van het apparaat moet door een voor elektrische installaties geautoriseerd persoon gebeuren.

INBEDRIJFSTELLING

 

1       Elektrische leiding leggen en aansluiten (zie ‘elektr. aansluiting’);

2       reservoir voor de helft opvullen;

3       elektrische stroom aanzetten;

4       aan de ventielschroeven van de oliedruppelaar (nr. 30 00003/pos. 28) het gewenste aantal druppels instellen
                          draaien tegen de richting van de wijzers van de klok: openen
                          draaien in de richting van de wijzers van de klok: sluiten

5       het reservoir helemaal opvullen.

 

Opgepast: het oliedruppelapparaat mag nooit zonder vloeistof in werking worden gezet om verbranding van de magneetspoel te vermijden.

ONDERHOUD

 

Om een panne van de meervoudige oliedruppelaar te vermijden (bij vervuiling kan de magneetspoel oververhit geraken en verbranden) is het aan te raden om het apparaat met bepaalde tussenpozen (afhankelijk van de vervuilingsgraad van de ingevulde vloeistoffen) met wasbenzine te doorspoelen. Indien voor deze reiniging andere vloeistoffen worden gebruikt, dan moet eerst hun verdraagzaamheid met plexiglas en perbunaan (NBR) worden getest. Wanneer het apparaat ondanks de grote diameter van zijn doorlaat (d = 6 mm) toch zou verstopt zijn, dan kan het ventiel door het lossen van vier laterale, goed toegankelijke sleufschroeven, geopend worden.

 

Opgepast: bij het openen van het ventiel mogen de ingebouwde delen (O-ring, veer, …) niet verloren gaan, aangezien het ventiel dan niet meer werkt. Verstopte oliedruppelaars kunnen door het uitschroeven van de ventielnaald en door het doorstoten van de verstopping met een naald d = 1 mm worden gereinigd.

Contact
Merken