pdf_download.jpg ELEKTRO-OLIEGEVER EOS.B

 

 

image0031.jpg
image0012.jpg

TYPE EOS.B

Elektrisch bediende oliegever (-reservoir) voor olie en andere vloeistoffen - Elektromagneetventiel ('OPEN-TOE'-functie) -Grote vulkom met schroefdopsluiting of tankdeksel - Cilindrische vulkom uit plexiglas of gewoon glas.

De electro-oliegevers (-reservoirs) EOS.B vormen, in combi­natie met de oliedruppelregelaars ETR en MTR goedkope automatische smeerinstallaties volgens het éénleidings-smeersysteem.

De bediening van de 'OPEN-TOE'-functie gebeurt direct via de hoofdschakelaar van de machine waarop de druppelaar gemonteerd is.

Samen met de intervalregelaars beschikt u over heel veel bedienings- en doseermogelijkheden.

  

 

 

Art. nr.

A

B

C

Volume ml

Deksel

Elektr. aansl.

 

EOS.B 140

 

150

 

60

 

60

 

140

 

schroef

 

24V 50Hz

 

EOS.B 200

 

170

 

80

 

60

 

200

 

schroef

 

24V DC

 

EOS.B 500

 

210

 

100

 

80

 

500

 

tank

 

48V 50Hz

 

EOS.B 1000

 

250

 

120

 

100

 

1000

 

tank

 

220V 50Hz

 

EOS.B 2000

 

295

 

150

 

133

 

2000

 

tank

 

220V 60Hz

 

EOS.B 3000

 

325

 

180

 

150

 

3000

 

tank

 

 

 

 

 Leverbaar met perbunaan, hypalon, viton of teflon-dichting  

Niet in explosiebescherming (EX) SG 4 leverbaar.

Bescherming volgens DIN 4 00 50 IP 20

Andere elektrische spanningen op aanvraag.

 

 

MONTAGE- EN GEBRUIKSAANWIJZIGING

MONTAGE- EN GEBRUIKSAANWIJZIGING


TYPE EOS.B 140-3000

 

pdf_download.jpg MONTAGE

 

De elektrische bediende oliegever EOS.B (grootte 140-3000) heeft een schroefdraad M16 x 1,5 met moer en sluitring. De bevestiging gebeurt door een boring met d = 17 mm. De smeerstofleidingen worden door leidingaansluitingen of buiskoppelingen aan de zijdelingse binnendraad G 1/4 van de druppelaars aangesloten.

 

Opgepast: voor een probleemloze werking moet de oliegever verticaal gemonteerd worden. Het gebruik van de montageprofielen MWI 90 of MWI 120 is aan te bevelen.

ELECTRISCHE AANSLUITING

 

De meervoudige electro oliedruppelaar EOS.B is voor de elektrische aansluiting met een tweepolige contactdoos (DIN 43650 / IEC 4400) uitgerust. Aan deze standaard gemonteerde contactdoos kunnen elektrische leidingen met een diameter d = 4,5 – 7,0 mm (PG9) aangesloten worden. De polen van de contactdoos zijn met (1) en (2) en de aarding met een symbool aangeduid.

 

Opgepast: de aansluiting van de elektrische bedrading gebeurt als volgt:       1 = +

                                                                                                                  2 = -

                                                                                                                  symbool = aarding

 

Meerdradige flexibele kabeladers moeten aan de kant van de aansluiting vertind worden, of van speciale adereindhulzen worden voorzien. Gelieve erop te letten, dat de spanning zeker overeenstemt met die die op het typeschild staat aangegeven. Het apparaat mag bovendien niet worden blootgesteld aan een continue vochtigheid (IP 20). De aansluiting van het apparaat moet door een voor elektrische installaties geautoriseerd persoon gebeuren.

INBEDRIJFSTELLING

 

1       Elektrische leiding leggen en aansluiten (zie ‘elektr. aansluiting’);

2       reservoir opvullen;

3       elektrische stroom aanschakelen. Het magneetventiel opent zich en de vloeistof kan doorvloeien.

 

Opgepast: de oliegever mag nooit zonder vloeistof in werking worden gezet om verbranding van de magneetspoel te vermijden.

ONDERHOUD

 

Om een panne van de oliegever te vermijden (bij vervuiling kan de magneetspoel oververhit geraken en verbranden) is het aan te raden om het apparaat met bepaalde tussenpozen (afhankelijk van de vervuilingsgraad van de ingevulde vloeistoffen) met wasbenzine te doorspoelen. Indien voor deze reiniging andere vloeistoffen worden gebruikt, dan moet eerst hun verdraagzaamheid met plexiglas en perbunaan (NBR) worden getest. Bij verstopping van het apparaat of voor een uitwisseling van de magneetspoel, moet men volgende stappen volgen:

 

1       Schroef- of tankdeksel (al naargelang de uitvoering) verwijderen;

2       moer 14/6knt met een steeksleutel lossen en uitdraaien en het vulstuk, bovenste reservoirplaat en reservoirglas eruit nemen;

3       een schroevendraaier door het bovenste gat van de centrale buis steken en die buis eruit draaien. Wanneer bij deze actie de buis van de kern van de magneet zou lossen, dan moet bij de latere montage van het apparaat zeker de schroefdraad van de centrale buis met vloeibaar dichtmiddel gedicht worden. Het magneetventiel is nu vrijgekomen en kan gereinigd of uitgewisseld worden.

 

Opgepast: om verstopping te voorkomen moet het deksel steeds gesloten zijn.

Contact
Merken