Hoe werken doseertoestellen van Abnox

 

De voeding

 

De dosering

 

 

 

Door het brede scala van smeermiddelen (vetten van hoge viscositeit tot dunne vloeibare oliën) zijn er verschillende smeerpompen vereist. Standaard hydraulische pompen kunnen worden ingezet voor het verpompen van olie.

 

Voor het verpompen van vet zijn er performante vetpompen nodig. De meest gebruikte pompen hiervoor zijn pneumatische pompen van het merk Abnox. Geschikt voor vetten van klasse NLGI 1 t.e.m. 3. Zelf  indien lange leidingen worden gebruikt kan de pneumatische pomp nog altijd een druk ontwikkelen van 50 tot 150 bar.

 

image001.jpg

Pneumatische pompen

10:1 /20:1/24:1

image003.png

 

 

Voor het doseren van oliën en vetten bestaan er verschillende technieken. Bij productie- en assemblage processen zijn de volumetrische doseerventielen van Abnox een perfecte oplossing.

 

 

Het grote voordeel van deze ventielen is hun betrouwbaarheid en eenvoudigheid. Een volumetrisch ventiel . Het volumetrische ventiel omvat een instelbare doseerkamer voor het medium. Het medium wordt verpompt via de pneumatische pomp direct naar het doseerventiel. Het doseerventiel wordt gestuurd door een 5/2 ventiel.

 

 

Contact
Merken